Døgnåben tlf. 7028 6160
Få info Kontakt

Begravelseshjælp

Når en person, der har ret til dansk sygesikring, dør, har de efterladte i de fleste tilfælde også ret til begravelseshjælp. Det er kommunen, der udbetaler begravelseshjælpen til boet.

Begravelseshjælp

Hvad kan jeg få i begravelseshjælp?

  • Under 18 år, er begravelseshjælpen 8.850 kr.
  • Over 18 år, er begravelseshjælpen højst 10.550 kr.
  • Er afdøde født før 1. april 1957, så er begravelseshjælpen altid mindst 1.050 kr.
  • Efterlader den afdøde sig børn under 18 år eller ægtefælle, må ægtefælles samlede formue højst være 35.300 kr. for at få den maksimale begravelseshjælp. Overstiger formuen 35.300 kr. nedsættes begravelseshjælpen afhængig af formuen og bortfalder helt ved en formue på 45.850 kr.
  • Efterlader den afdøde sig ingen ægtefælle eller børn under 18 år, må den afdødes formue højst være på 17.700 kr. for at få den maksimale begravelseshjælp. Overstiger formuen 17.700 kr. nedsættes begravelseshjælpen afhængig af formuen og bortfalder helt ved en formue på 28.250 kr.

Ansøgning om begravelseshjælp

Udbetaling Danmark står for beregningen og udbetalingen af begravelseshjælpen. Jeg kan anmode om begravelseshjælp online via vores system.

Udbetaling Danmark skal bruge en skifteretsattest for, at kunne beregne begravelseshjælpen. Fremsender man ikke attesten har man kun krav på minimums beløbet på kr. 1.050,- såfremt man er født før d. 1. april 1957.

Sygeforsikring Danmark

Hvis afdøde var medlem af Sygeforsikring Danmark – gruppe 1 eller 2, kan der også her søges om en begravelseshjælp. Beløbet udgør 1.400 kr.

DK Begravelse hjælper gerne

DK Begravelse står gerne for at ansøge om begravelseshjælpen.

Begravelseshjælpen udbetales til anmelders Nemkonto eller til bedemanden. Udbetales begravelseshjælpen til bedemanden modregnes begravelseshjælpen den samlede regning.

Hvis der ansøges om den maksimale begravelseshjælp, skal en kopi af skifteretsattesten foreligge, før der kan beregnes begravelseshjælp. Skifteretsattesten udstedes af skifteretten og sendes med post til anmelder.

Det er derfor vigtigt at en kopi at skifteretsattesten fremsendes til bedemanden.

Har du spørgsmål til begravelseshjælp, kan jeg kontaktes på telefon 70 28 61 60.